Четверг, 02.05.2024, 12:02Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт Кривдіка Григорія Васильовича
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

15:26
"Ніч перед Різдвом" - вистава 8 -Б класу

 

 

 

 

 

    У вівторок, 22 грудня, в актовій залі школи, учні 8 – Б класу в рамках загальношкільного проекту «Театральні сузір’я» представили на розсуд глядачів виставу «Ніч перед Різдвом» за твором М.В. Гоголя. 
      Була ніч перед Різдвом. Небо було усіяне зірками. Чорт (Комов Артем) вирішив допекти радісному в передчутті Різдва люду та й «вкрасти» молодий місяць. Не довго думаючи, таки зняв його з неба, а його подруга Солоха (Корнелюк Роксолана) «позбирала з неба» всі зірочки. І враз над селом запанувала моторошна темінь. Знівечені такою несподіваною пригодою Чуб (Горщарук Олександр), Дяк (Ющук Андрій) та Голова (Сікора Андрій) блукали селом. Чи то само собою, чи, може, за звичкою, ноги самі привели їх до хати Солохи, що тільки-тільки, добре повеселившись зі своїм давнім приятелем Чортом та політавши по небу, повернулася додому. Поява Голови перериває залицяння Чорта. Солоха злякано сховала свого приятеля до мішка. Не встиг він вщипнути вдовичку, як знову стук. Це вже Дяк вирішив завітати до Солохи. Позалицявшись недовго, Дяк теж був змушений ховатись від чергового гостя. Вдовиця ховає до лантуха і його. А тут уже й Чуб на порозі. Солоха, почувши, що в її хату просяться колядники, ховає в третій мішок і Чуба… Поколядувавши, гості (Букатевич Ігор, Бернацький Євген, Климович Анна, Пилипчук Марія, Шваліковський Геннадій, Федончук Олександр, Мохнюк Олександр, Король Оксана) на радість Солохи, забрали в неї «цінні» мішки з усіма залицяльниками, та й поволокли їх десь по селу...
Хата Чуба, його донька Оксана (Прокопчук Анна) сидить біля дзеркала й милується вродою. Заходить Вакула (Мохнюк Ілля), готовий вкотре освідчитися дівчині в коханні. Гостра на язик Оксана кепкує з парубка. Їх розмову перебивають подруги Оксани – Одарка та Наталка (Климович Анна, Пилипчук Марія), які зайшли щоб, нарешті, погадати, Вакула змушений був піти.
    Після гадання дівчата майнули на вулицю, щоб повеселитись. Тут вони знову зустрічають коваля, який не втрачає надії на прихильність Оксани. Гарний він хлопець, тільки чи здатний він вгодити гордовитій дівчині ?! Щоб переконатися в цьому вона наказує Вакулі на доказ його щирого почуття подарувати їй черевички, у яких сама Цариця ходить! 
    Знівечений забаганкою Оксани Вакула знайшов ті самі мішки з залицяльниками та, прихопивши одного, поспішив до козака Пацюка (Багнюк Вадим), щоб спитати поради, як йому далі бути. 
     Пацюк був непростий козак, знався з Нечистою силою (Муравець Олег), і того вечора, коли до його хати завітав Вакула, якраз наминав вареники зі сметаною. Він порадив Вакулі дістати черевички за допомогою чорта, який, як виявилося, був у мішку, який знайшов коваль.
      Як не просився нечистий, а не випустив його коваль із цупких рук. Лети до Петербурга, прямо до царського палацу! — наказує Вакула Чорту…
    Розкішний, залитий сяйвом свічок палац Цариці. Хизуючись вишуканими камзолами й сукнями, коштовними оздобами, зібралися придворні на передріздвяний бал.
     Раптом перед очима Цариці (Веремко Ольга) та придворних дам (Шовкова Дарина, Панчук Катерина) з’являється коваль Вакула. Привітавшись, він просить Царицю подарувати йому черевички. Катерина ІІ здивована таким проханням. Довідавшись про забаганку коханої дівчини, вона дарує йому золоті царицині черевички.
Коваль знову осідлав Чорта, щоб повернутися до рідного села… 
Свято тривало, а тітоньки, як і ведеться з давніх-давен, зібралися поплескати трохи язиками, дати кожному раду-пораду. Дві Куми (Філімонюк Вікторія, Трофимович Вікторія) навіть пустили вже по селі чутку, що нещасний коваль Вакула повісився, чи то втопився від нещасливого кохання. 
Оксана тужить за милим і картає себе за недолугу забаганку, бо-де ж звичайному ковалю взяти царські черевички?! Хоч би з ним усе було гаразд.
Та ба! Ось Вакула. З радістю вручає він коханій випрохані в цариці черевички.
Ще й ніч не закінчилася, а трапилося химерне чудо в українському селі: козак Вакула встиг побувати в Петербурзі, повернутися назад і подарувати коханій дівчині золоті царицині черевички, саме тоді, коли народ радісно святкує Різдво Христове…
Публіка із захопленням стежила за виставою. Всі уважно слухали розповіді ведучих (Чунь Неоніла, Остапюк Олег), спостерігали за грою акторів, їх співами та танцями. А в кінці виступу юні актори отримали заслужені овації глядачів. Всі присутні залишили схвальні відгуки про свято.

Переглядів: 250 | Додав: Grigspirit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Декабрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту